Werving en Selectie

TeqJob Werving & Selectie

Bent u opzoek naar een permanente invulling van een vacature en wilt u de invulling van deze vacature uitbesteden dan wordt er gesproken van Werving en Selectie. Bij de financiële voorwaarden voor een Werving & Selectie opdracht is vaak het bruto salaris van de gewenste technisch specialist het uitgangspunt. Het huidige landelijk gemiddelde ligt tussen de 18% en 26% van een bruto jaarsalaris als wervings fee.

Bij TeqJob Engineering is de wering & selectie / recruitment fee 18% van het overeengekomen bruto jaarsalaris inclusief vakantierechten.

Bij TeqJob Engineering hanteren wij een betalingstermijn van 14 dagen en wij facturen in 6 maandelijkse termijnen vanaf de startdatum. Mocht binnen deze periode de arbeidsrelatie niet voortgezet worden dan stoppen wij zodra dit bij ons bekend is de facturatie. Voorwaarde hierbij is dat de kandidaat direct of indirect niet meer werkzaam is voor uw bedrijf of een hier aan gelieerde organisatie. Wij gaan indien gewenst direct een nieuwe campagne opzetten voor uw openstaande vacature.

Wat is werving en selectie

Werving en selectie is het identificeren, selecteren en aantrekken van de meest geschikte kandidaten voor uw openstaande vacature. Na de werving en een positief doorlopen sollicitatie procedure zal de kandidaat rechtstreeks in dienst gaan bij de werkgever.

Methodes die wij toepassen om invulling te geven aan uw openstaande vacature:

  • Eigen netwerk, wij hebben in de loop der jaren een database opgebouwd met potentiele kandidaten waar wij actief contact mee onderhouden.
  • Actieve werving, wij gaan via diverse bronnen kandidaten benaderen met uw openstaande vacature (indien gewenst anoniem) en gaan met potentiele kandidaten in gesprek of ze mogelijk over willen stappen.
  • Passieve werving, wij stellen een eerlijke vacature tekst op die goed weergeeft wat de functie inhoud. Dit kan anoniem vanuit de naam van TeqJob, met of zonder uw bedrijfsnaam.
  • Wij maken gebruik van diverse betaalde en onbetaalde vacaturesites en LinkedIn (ruim 4000 connecties).

Voordelen werving- en selectie

TeqJob is gespecialiseerd en houdt de focus op 3 vakgebieden: Beveiliging, Engineering en Management binnen de techniek. Wij hebben een bestaand netwerk en daarnaast zijn onze vacatures door een vergaande optimalisatie van onze vacaturesites goed zichtbaar op het internet.

Wij nemen het gehele proces tot en met het voorstellen van één of meer kandidaten voor onze rekening. Dit bespaart u tijd en energie en kunt u zich bezig houden met uw eigen kritische bedrijfsprocessen.

Wij gaan actief op zoek naar geschikte kandidaten inclusief headhunting, dit betekent dat wij geschikte kandidaten actief benaderen en informeren over mogelijkheden en vacatures die wij hebben openstaan.

Werving en Selectie fee rekenvoorbeelden

Bruto maandsalaris: € 3000,00 –> Bruto jaarsalaris 12,96* € 3000= € 38.880,00 –> 26% = € 10.108,80
Bruto maandsalaris: € 3000,00 –> Bruto jaarsalaris 12,96* € 3000= € 38.880,00 –> 21% = € 8.164,80
Bruto maandsalaris: € 3000,00 –> Bruto jaarsalaris 12,96* € 3000= € 38.880,00 –> 18% = € 6.998,40 (via TeqJob)

Naast de financiële voorwaarden van een Werving en Selectie opdracht worden er vaak ook procedurele voorwaarden vastgelegd. Hierbij moet gedacht worden aan voorwaarden als no cure no pay, exclusiviteit en garantie. No cure no pay betekend geen invulling op de vacature ook geen kosten. Bij exclusiviteit wordt er ook vaak al een bedrag voor de opdracht betaald en kan er met de naam van de opdrachtgever geadverteerd worden. Dit betekend wel dat er een zeker inspanning verwacht mag worden en dan moeten er ook afspraken gemaakt worden over de feedback die gegeven wordt en de tijdsduur van die inspanning.

Garantievoorwaarden zijn belangrijk voor het mislukken van de arbeidsverhouding na de opdracht. Dit moeten altijd objectieve afspraken zijn om discussies, eventuele terugbetaling of schadevergoedingen te voorkomen.

Via Werving & Selectie is het mogelijk om het aantrekken van nieuw technisch specialisten zoals bijvoorbeeld: Beveiligingsmonteur, werkvoorbereider of een projectmanager zodat het installatiebureau of engineeringsbureau zich bezig kan houden met de kernzaken waar het verdienmodel op gebouwd is. De investering die gedaan moet worden voor nieuw personeel is vaak niet gering, hierbij valt te denken aan; tijd, adverteren, juiste keuzes maken voor de beste media kanalen om te werven, vacature teksten schrijven, uitval, etc. etc. Dit kan oplopen tot een half jaarsalaris van de gewenste technisch specialist. De kerntaak van een Werving & Selectie bureau is het contact leggen met mogelijke kandidaten, bij voorkeur in één vakgebied waardoor er snelheid en kwaliteit gewaarborgd kan worden en de kans op uitval geminimaliseerd zal zijn.

TeqJob Werving & Selectie fee

Bent u opzoek naar een permanente invulling van een vacature en wilt u de invulling van deze vacature uitbesteden dan wordt er gesproken van Werving en Selectie. Bij de financiële voorwaarden voor een Werving & Selectie opdracht is vaak het bruto salaris van de gewenste technisch specialist het uitgangspunt. Het huidige landelijk gemiddelde ligt tussen de 18% en 26% van een bruto jaarsalaris als wervings fee. Bij TeqJob management is de wering & selectie / recruitment fee 18% van het overeengekomen bruto jaarsalaris inclusief vakantierechten. Neem contact op voor een samenwerking met TeqJob. De manier van facturering is zeer divers, mogelijke vormen zijn:

  • in één keer bij de start van de specialist bij de opdrachtgever;
  • in twee keer, 1/2 bij de start en 1/2 na 1 of 2 maanden;
  • 1/4 voor de opdracht en een combinatie van de vorige twee opties;
  • een abonnement vorm;
  • via TeqJob, 6 termijnen, 1st 1/6 bij aanvang en vervolgens 1/6 per maand.

Bij TeqJob Management hanteren wij een betalingstermijn van 14 dagen en wij facturen in 6 maandelijkse termijnen vanaf de startdatum. Mocht binnen deze periode de arbeidsrelatie niet voortgezet worden dan stoppen wij zodra dit bij ons bekend is de facturatie.

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
chevron-downphoneenvelopecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram